Amerika brev. Måndag 5 och Tisdag 6 November. Lars Norlunds rapport från en amerikansk valkampanj.

Måndag 5 november

Dagen började med att vår kampanj i Escondido fick ett besök och peptalk av den sk Bluewave buss som demokraterna i Kalifornien kör runt och stödjer de lokala valkampanjerna.
20181105_102545.jpg

Sedan körde delar av vår kampanj upp till det mer avlägsna Fallbrook för att hjäpa till med logistik, telefonsamtal med väljare och dörrknackning. Vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

20181105_152742.jpg20181105_152717.jpg
Vår bas i Fallbrook är lite på vischan om man säger så.
20181105_130741.jpg20181105_154348.jpg
Utsikten från vår Tex Mex bar var också ganska ska vi säga lantlig. Och vägarna till de demokrater vi ska besöka bor inte nästgårds precis.20181105_154515.jpg 20181105_160349.jpg
Ibland så leder gps kartan oss mitt ute i ingenting, och ibland till ett 10 tal postlådor som vi ändå måste spåra till respektive hus då det är olagligt att lämna kampanjmaterial och sk hangers på vid dessa postlådor. När vi nått de som gick att nå övergick vi till att ringa in de väljare som fanns på våra listor.20181105_161601.jpg
På väg tillbaka till Escondido såg vi det första tecknet på yttre valverksamhet från den andra kandidaten republikanen Duncan Hunters kampanj då republikanska kampanjarbetare stod vid en vägkorsning med Hunter skyltar. De förlitar sig på dyrbara skrämsel reklam där de på fullaste allvar påstår att Ammars palestinska pappa ska ha någonting med 9/11 och Islamiska staten att göra då han kommer från mellanöstern. Jepp mer än så behövdes tydligt vis inte. Att Ammar är infödd amerikan och därtill tvättäkta katolik spelar liksom ingen roll när USAs högerkrafter försöker vinna val. Smutsig är bara förnamnet. John Oliver Last week tonight show passade på att under veckan lyfta fram Duncan smutsiga kampanj och egna tillkortakommande.
Se länken nedan.


http://www.streamlord.com/episode-last-week-tonight-with-john-oliver-s05e28-19622.html#

Vilket var lagom injektion inför morgondagens valdag.

Tisdag 6 november (Valdag)

Upp tidigt på morgonen för att resa till San Marcos där jagandet av väljare pågick fram till sena kvällen i den första lokala gruppen som var ute och kontaktade de väljare som sagt att de skulle rösta på vår kandidat så var vi ca 50 stycken en del var med hela dagen medan en del bytes av efterhand. Jag har tyvärr inga bilder från vårt kampanjande på valdagen då vi var allt för upptagna för att ta foto. Oavsett hur det skulle gå för Ammar så var vi hoppfulla men inte självsäkra på att demokraterna hade goda chanser att vinna de nödvändiga 23 extra mandaten och få majoritet i Representanthuset ”House of Representives” som ibland brukar kallas för USA s kongress. Då kongressen även innefattar den andra kammaren dvs Senaten. Chansen att vinna även senaten fanns ju även lite grann men inte som en realistisk möjlighet. Störst betydelse för utom att vinna majoritet i ”Huset” att se framgångar när det gällde de många Guvernörsvalen.
Men kanske, kanske skulle vi få en blå val våg.
20181105_181150.jpg
20181105_182118.jpg

En av de som på valvakan sedan ivrigt vänta på valresultatet var den söta val hunden Carrie med matte Lynn, När sedan valresultatet med de extremt stora vinsterna i representanthuset (i skrivande stund har demokraterna ökat med mer än 30 platser) och det är fortfarande 8 platser som ej är räknade ännu) så var lyckan och lättnande total. Ammars kampanj hade man bara börjat räkna och det såg bra ut för Ammar med ca 35 % röstande och så helt plötsligt gick man ut på de stora tv kanalerna och förklarade republikanen Duncan Hunter som segrare i vårt valdistrikt med 100 %,av alla röster inne. Ingen vet fortfarande varför man gjorde så då det vid den tiden  på valnatten fortfarande var över 100 000 röster som var oräknade. Ammars kampanj precis som många andra över hela landet inte minst i senatsvalen i Arizona och Florida samt Guvernörsvalen i Georgia och Florida. Kampen för att alla rösterna ska räknas ser ut att bli en cliffhanger.
Fortsättning följer.

Om richpeace69

Svensk socialdemokrat från Eskilstuna som skriver om Politik, Fotboll och Socialism. Jag saknar en vettig bakgrundsrapportering från svensk massmedia kring vad som sker i amerikansk politik. Därför har jag valt att även skriva kommenterar om aktuella händelser kring veckan som gått i USA ljuset av den amerikanska historien.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar