A DYLAN A DAY KEEPS CORONA AWAY. AMERIKABREV. SÖNDAG 10 MAJ 2020. SKÄRNINGSPUNKT

”Another day that don’t end
Another ship goin’ out
Another day of anger,
bitterness, and doubt

I know how it happened
I saw it begin
I opened my heart to the world
and the world came in


Hello stranger
A long goodbye
You ruled the land
But so do I
You lost your mule
You got a poisoned brain
I’ll marry you
to a ball and chain”



Bob Dylan. False Prophet
nyskrivna singel utgiven
Fredagen den 8 maj 2020.

AhmaudArberyskillersarrested.jpg
Georgia 23 februari 2020. Ahmaud Arberey en 25-årig afro-amerikansk man sköts till döds i staden Brunswick i delstaten Georgia. Han hade jagats som ett villebråd och avrättats med två skott. Anledningen? Han hade tagit en genväg i sin vanliga löprunda genom den närliggande vita bostadsområdet. Han mördades av Gregory Mc Michael och hans son Travis som efteråt påstod att de trott att hans profil passade en inbrottstjuv.
Nord Carolina Lördag 9 maj 2020. Vit man med svenska Bofors granatgeväret AT-4 – ett anti-tank vapen på ryggen och två pistoler hängande i hölster helt synligt beställer smörgåsar av livrädd personal i det centrala delarna av huvudstaden Raleigh. Det är lördag morgon efter att han och ett tiotal beväpnade män med Trump dekaler och insvepta i amerikanska flaggan protesterat mot social distans och mot.den demokratiske Guvernören Roy Cooper stay-at-home order.


Söndag 10 maj 2020

Vi lever i en tid där hela världen drabbats av en för tillfället obotlig farsot som fram till idag smittat 4 024 009 människor på planeten varav 26 322 bara i Sverige.

Vi lever i en tid när mer än 1.3 miljoner amerikaner blivit smittade och 79 180 av dessa sedan avlidit till följd av Covid-19. (9.000 fler än alla de U.S.A soldater som dog i det när 20 år långa Vietnamkriget 1955-1975). Och där mer än 20 miljoner amerikaner ansökt om arbetslöshet stöd. Den högsta siffran sedan depressionens dagar på 1930-talet.

Vi lever i en tid när marknadsekonomin över hela världen står stilla. Där arbetslösheten når rekordnivåer och den ekonomiska krisen är större än någonsin.

Vi lever i en tid när konservativa republikanska politiker, tv bolag, radiopratare, tidningar och regeringsföreträdare väljer att leva i en egenskapad låtsasvärld där de vägrar acceptera att det finns en dödlig smitta som går över världen utan ett fungerade vaccin.

Vi lever i en tid när konservativa opinionsbildare, nyhetsankare och talespersoner är så arroganta och oinformerade att de fått för sig att namnet att själva namnet Covid 19 skulle betyda att det vore den 19: de mildare varianten av en influensa och därför lätt att bota. När Covid 19 eller Corona 19 fått sin benämning från att den först upptäcktes 2019.

Vi lever i en tid där daglig miss-information och propaganda från högern i U.S.A nu drivit frustrerade republikanska väljare bort från verkligheten så att alla moraliska regler slutar existera.



Där en del av dem anser att deras problem med att den senaste månaden nekats till att få sitt hår klippt på en frisörsalong på grund av social restriktioner nu är att jämföra med att de övergrepp som skedde mot afroamerikaner under slaveriets dagar i landet.

Photo: Protesters rage over Ohio lockdown

De är långt, långt ner i Alice i Underlandets Rabbit Hole. .

Attorney General William Barr appears before the Senate Judiciary Committee to face lawmakers' questions for the first time since releasing special counsel Robert Mueller's Russia report, on Capitol Hill in Washington, Wednesday, May 1, 2019.  (AP Photo/J. Scott Applewhite)
När masken rivs av och U.S.A omoraliska och juridiska ansikte blir tydligt
Justitieministern William Barr

Vi lever i en tid när en republikansk justitieminister i trots att saken redan prövats av en domstol lägger ner en justitiedepartementets brottmålsundersökning där den anklagade fd säkerhetsrådgivaren under ed erkänt att han ljugit för FBI om sina samtal med Rysslands ambassadör Sergey Kislyak om Rysslands inblandning i ett presidentval för att hjälpa en republikan att bli vald till U.S.A president.

På en direkt fråga från en journalist på hur hans beslut kommer att ses i historiens ljus svarar justitieministern William Barr arrogant.

”Makt är rätt. Segrarna skriver historien.”

Ord från en republikansk justitieminister som varit otänkbara i alla tider utan vår.
Men den ger även nyckeln till varför republikanerna nu bokstavligen står vid avgrundens brant framme vid sin slutstation på den resa de varit på väg till under flera årtionden.

Så låt oss gå tillbaka och återvända till ögonblicket när historien på allvar börjar kantra.

Sommaren 1976

Om richpeace69

Svensk socialdemokrat från Eskilstuna som skriver om Politik, Fotboll och Socialism. Jag saknar en vettig bakgrundsrapportering från svensk massmedia kring vad som sker i amerikansk politik. Därför har jag valt att även skriva kommenterar om aktuella händelser kring veckan som gått i USA ljuset av den amerikanska historien.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar